Les 10 coses més llegides aquest any 2016 (en aquest blog)







Tanco l’any 2016 al meu blog i faig una repassada de les 10 coses que més us han agradat de les que he escrit.











1. La que més heu llegit és recent, i parla del teatre i la seva força. És bonic que després d’una funció de teatre un noi amb dificultats per expressar-se i per expressar sentiments, li doni les gràcies al actor perquè havia dit i expressat exactament allò que ell no sap dir. L’escrit és el de la reacció d’en Joan, el meu fill, després de veure “El curiós incident del gos de mitjanit”
             Per llegir-lo cliqueu aquí:  “Vull saludar al Cristopher!” 




2. Desprès de comprovar un cop més que el terrorisme i la maldat son presents al món, és important no tenir por. Tenim més probabilitat d’un accident de tràfic que d’un atac terrorista, i malgrat això l’atac ens desperta una por irracional. Por en la ciutadania és el que tant terroristes com govern persegueixen. Amb por és molt més senzill controlar i manipular els ciutadans. La por és  incapacitant, manipulable i un antídot a la felicitat.


 
            Per llegir-lo cliqueu aquí:  “No tingueu por” 



3. Les noticies sobre refugiats, els tecnicismes, la reiteració dels fets i la impotència ens han allunyat del fet simple i senzill davant del que ens trobem. Si ho comparem amb la visita inesperada d’uns parents llunyans, ens farem una idea de l’essència i de l’absurditat de la resposta que estem donant als refugiats
            Per llegir-lo cliqueu aquí:  “Una visita inesperada”







4. A vegades les xifres parlen soles. Els 6 països que acumulen més de la meitat de la riquesa del món acullen només els 8,8% dels refugiats del món. Els 6 països que acullen a més del 50% dels refugiats del món tenen menys del 2% de la riquesa mundial. Uns gràfics i quatre dades ens ajuden a situar-nos on esta el problema dels refugiats al món.
    Per llegir-lo cliqueu aquí: “Com més pobres, millor acollida” 


5. El sol ha sortit aquest matí tant per nosaltres com pels refugiats de qualsevol camp del món. Surt per tothom. Com per tothom és la terra, les seves riqueses i la pau. Som nosaltres que hem pervertit aquest principi. Aquesta era una reflexió el dia dels refugiats.
 Per llegir-lo cliqueu aquí: “Els dies D no serveixen per a res” 








6. Si Jesús hagués nascut realment aquest Nadal 2016 ho hagués 
fet probablement al mur entre Mèxic i els EEUU donant una resposta ales  inhumanes declaracions e intencions de Donald Trump.
Per llegir-lo cliqueu aquí: “Nadal 2016.La meva visió del Nadal”




7. Abans de les vacances d’estiu un l’espiral de informacions ens taladraban el cervell. Una reflexió per relativitzar les informacions i una crida a aprofundir més enllà dels titulars. Les vacances son una bona oportunitat per fer-ho.
Per llegir-lo cliqueu aquí:  "Agafem aire, agafem perspectiva" 




8. Mentre a Europa incomplim les lleis d’acollida i refugi deliberada i reiteradament, a d’altres  parts del món, com al llac Txad on viuen persones de les més pobres del món s’acull  a les pròpies cases a desplaçats i refugiats que fugen de Boko Haram sense dubtar-ho.
Per llegir-lo cliqueu aquí: “Gent pobra ajudant agent pobra” 



9.  Els fets demostren que a l’Estat Espanyol la NO acollida de refugiats és una estratègia pensada i deliberada aplicada des de fa anys i no una deixadesa passatgera. L’estat espanyol és lamentablement el primer de la classe en aquesta assignatura!
Per llegir-lo cliqueu aquí: “Si Espanya no ho fa, no és per deixadesa, no!” 



10. Al món moren massa persones assassinades per defensar els dret humans i els drets ambientals. Al març va ser Berta Caceres, però han seguit més assassinats. 185 assassinats a defensors dels drets durant el 2015 dels quals 122 varen ser a Amèrica Llatina. Cal defensar els drets, però també d’una manera especial defensar als líders que els defensen . 
Per llegir-lo cliqueu aquí: “El risc de defensar” 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats