Quadern d'estiu 2017

Som a l'estiu i tant si sou de vacances com si treballeu, aquests dies moltes persones tenim una mica més de temps. Si és així i teniu ganes i temps de llegir, us passo el llistat de les sis entrades més llegides aquest any al meu blog en català i també les sis més llegides en castellà perquè unes i altres no coincideixen del tot. Aquest 2017 he escrit en total 12 entrades de les quals 4 tenien alguna relació amb el tema de refugiats, 4 de diferents països del món i 4 de temes diversos.

Les sis entrades ( i un resum del contingut) més llegides en català han estat per ordre de lectures:
Un grup de persones  en un vol de Vueling van preguntar que estava passant amb un passatger emmanillat que patia. Les reaccions a aquest fet em van fer pensar en aquesta dinàmica que ens volen imposar tan perversa del "millor callar per no complicar-te la vida".
I no, mai podem callar, però a hores d'ara, molt menys.
El text és un agraïment a tots els que diàriament no callen davant alguna cosa que estar malament, tant si es diu abús, corrupció, injustícia o de qualsevol altra manera.

2. Que vol amagar el Sr. Zoido? #SalvarVidasNoEsDelito
Arrel d'unes declaracions del ministre Zoido deia entre altres perles: ”Hay que concienciar a las ONG que se está para ayudar y no está para favorecer o potenciar la inmigración irregular“. És un atac flagrant a les entitats i persones que estan salvant vides a primera linea i a les que es culpabilitza de l'arribada de persones que venen d'altres paisos. Despres ala seva manera va demanar disculpes pero les seves paraules reflecteixen be el que pensen malauradament. #SalvarVidasNoEsDelito

És  una reflexió després que una companya que està a República Democràtica del Congo m'expliqués amb tota normalitat que cada nit senten trets al barri. Una nit havien matat a dos militars que havien enxampat robant. I la meva companya afegia: “la vida aquí és un privilegi, no un dret”, i això em va fer escriure aquest article que te al final una dedicatoria a en Pere Viñoles

4. La solidaritat, millor amb el cap
Les dates de Nadal i any nou, són propícies a les donacions solidàries i a les renovacions de compromisos. Aquest any aquestes dates van coincidir amb l'escàndol de l'estafa solidària dels pares de Nadia Nerea i per això vaig escriure aquest text de com crec que ha de ser la nostra solidaritat.





5. Pobresa i desigualtat
8 persones amb la mateixa riquesa que 3.500 milions. Cada any és pitjor. Parlar de desigualtat neguiteja perquè quan parlem de pobresa, estem parlant d'uns tercers, els pobres. Ara bé, parlar de desigualtat ens implica a la solució perquè a la línia de la desigualtat tothom som en algun o altre punt i podria ser que en veure-ho ens haguéssim de moure. Unes reflexions després de la publicació d'aquest informe d'Oxfam Intermón





6. 0,7% encara pendent
El 0'7% que mai ha arribat, i perquè servia quan si hi havia un pressupost que anava cap a la meta, abans que les retallades el deixessin en el 0,1%. Una sèrie de quatre articles de quatre temàtiques (gènere, acció humanitària i refugiats, ciutadania i canvi climàtic) sobre la utilitat de la cooperació amb exemples reals.




i les sis entrades més llegides en castellà (i un resum del contingut de les que no han estat citades abans) han estat:

4. Immunitzats contra la fam
Immunitzats contra la fam. Una reflexió al voltant de la quasi nul·la resposta a la crisi de fam més gran des de la creació de Nacions Unides el 1945. Estem immunitzats? Per què? Qui és responsable de tot plegat? Els mitjans, les ONGD, la ciutadania? En reflexiono en aquesta entrada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats